Cinema Camera de Blackmagic Design

En aquest darrer NAB la marca Blackmagic Design va presentar un dels productes que més impacte va causar durant tota la fira, la seva primera càmera batejada com a Cinema Camera. El que més va sorprende no van ser només les seves especificacions sinó el fet d’incorporar una llicència completa del software de correcció de color DaVinci Resolve i una còpia d’Ultrascope per monitoritzar amb alta precisió la senyal de càmera via Thunderbolt en 6 scopes diferents ( wafeform, parade, histograma, etc. ).

La Cinema Camera graba en un sensor 2.5K ( 4/3 ) en format RAW DNG de 12 bits de profunditat de color o bé a 1080 en Apple ProRes o DNxHD sobre discos SSD ( no inclosos ). Així doncs, pel tamany del sensor i per la possibilitat de treballar en RAW, aquesta càmera està preparada per treballar en cinema digital, oferint un rang dinàmic de 13 stops de latitut.

Pel que fa a les òptiques, és compatible amb Canon, Zeiss i altres fabricants que treballin amb montures EF y ZE. El look de la càmera és força peculiar, ja que està fabricada en una sola peça d’al·lumini, compatible amb els accessoris i rigs que es fan servir normalment.

Un altre característica interessant és la seva pantalla de 5″ tàctil, des d’on l’operador pot reproduir l’imatge enregistrada en alta qualitat, obtenir un enfoc més precís fent “doble-click” o introduir metadata per a cada escena. Aquesta metadata és compatible amb la majoria de software d’edició professional, com ara el nou Final Cut Pro, d’aquesta manera s’accelera de forma considerable tot el procés de catalogació del material o senzillament proporciona un accès molt més ràpid a una presa en concret. Així doncs, desde la pantalla touchscreen, l’operador pot afegir el número de presa, assignar keywords, timecode, etc.

A nivell de connexionat, la càmera fa servir connectors stàndar, com per exemple les dues entrades TRS d’1/4 ” ( jack ) per grabar àudio balancejat sense compressió i la sortida de vídeo SDI a 3Gb/s.

Blackmagic ha dissenyat doncs una càmera que ofereix la possibilitat de: enregistrar imatges a 12 bits en format RAW, monitoritzar la senyal de forma precisa gràcies a Ultrascope, i a més a més, accedir a tota la informació nativa del sensor durant la postproducció desde DaVinci Resolve per un preu de… 2.995$ !!!

La seva distribució començarà el més de juliol i es pot enviar ja una pre-ordre de reserva a la web de B & H.

Totes les especificacions i detalls a la web de Blackmagic Design

1 thoughts on “Cinema Camera de Blackmagic Design

Deixa un comentari