Mountain Lion, el nou felí d’Apple

L’anunci del nou sistema operatiu d’Apple ha arribat de forma inesperada. La versió 10.8 es dirà Mountain Lion i s’espera cap a finals d’aquest proper estiu. Com el seu predecessor, l’actualització només serà possible via Mac App Store. La web de la companyia de la poma ofereix un video tour explicant-ne les seves noves virtuts:  http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/

A tots els usuaris d’un iPhone o d’un iPad ( aka d’iOS ) de ben segur els hi seran molt familiars totes les “novetats” d’aquest nou sistema operatiu. Deixant de banda quina serà la seva estabilitat en equips de sobretaula, Mountain Lion sembla la conseqüència lògica d’uns resultats de vendes astronòmics pel que fa a dispositius mòbils ( smartphones i tablets ). El mateix Tim Cook reconeixia que a Cupertino no esperaven unes xifres tant aclaparadores:

“55 milions d’iPads venuts fins ara és una xifra que ningú no hauria imaginat. Ni nosaltres mateixos.  Ens va costar 22 anys vendre 55 milions de Macs, 5 anys vendre 22 milions d’iPods i 3 anys per vendre aquest mateix nombre d’iPhones”

Apple ha venut durant el 2011 més dispositius amb iOS que ordinadores en tota la seva història…

Aquests són els resultats per a una companyia que a hores d’ara ja supera els 500$ per acció al mercat tecnològic del Nasdaq:

L’estratègia de la companyia és clara , explotar el volum d’usuaris d’iOS que trobaran en un Mac l’ordinador perfecte: potent i preciós, i el més important, des d’ara familiar gràcies a Mountain Lion. Apple ha dissenyat un nou sistema operatiu que funcioni com a extensió natural dels seus dispositius mòbils, així aplicacions com iMessage, Reminders, Notification Center o fins i tot Game Center, s’integren perfectament entre els dos sistemes. En aquest context també agafa embrenzida iCloud, on la sincronització de qualsevol document, imatge o fins i tot vídeo en alta definició entre un iPad-iPhone-Mac pretén ser un modus operandi habtual entre els usuaris. No és casual doncs que la primera vegada que iniciem una sessió de Mountain Lion el sistema ens demani el nostre comte d’iCloud abans de poder fer res…

Caldrà temps per anal·litzar el rendiment de Mountain Lion, el que sembla evident és la tendència d’una companyia que ha vist com desde 2007 ( amb l’aparició del primer iPhone ) ha venut 316 milions de dispositius mòbils, el triple d’ordinadors venuts per aquesta mateixa companyia en tota la seva història.

Anuncis

One thought on “Mountain Lion, el nou felí d’Apple

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: