Canon 5d Mark III , ara sí…

L’arribada de la 5d Mark III ja és oficial. Aprofitant el 25è aniversari de la gama EOS, Canon presenta la seva darrera actualització en DSLRs. Pel que fa a les novetats fotogràfiques cal destacar el sistema d’AF ( el mateix que la EOS-1DX ) amb 61 punts, 41 en forma de creu i 5 en diagonal ( recordar que la 5d Mark II disposa de només 9 punts ). La nova 5d pot disparar a una velocitat màxima de 6fps en ràfegues de 18 en format RAW o 16.000 en JPEG. Canon també ha implementat una funció HDR capaç d’enregistrar 3 fotografies amb diferents exposicions.

On veritablement s’havien generat però grans espectatives ha estat en les especificacions de vídeo. Pel que fa a velocitats i ressolucions la nova 5d inclou per primera vegada 50 i 60 fps a 720p. Permet gravar en dos slots diferents, per CF i SD. S’han afegit codis de temps SMPTE fent possible la sincronització entre càmeres així com una sortida d’auriculars. El còdec per comprimir les imatges segueix sent AVC H.264 amb una nova variant intraframe anomenada ALL-IN que permet enregistrar 44Mbs ( 22 minuts en 16GB ). Això es tradueix en una notable reducció del moiré i de l’efecte gelatina ( tot i continuar existint ). El segon mode de compressió possible es l’IPB i manté un bit rate de 18 Mbs ( 63 minuts en 16 GB ). La sortida HDMI no és neta ( oooooohhhhhhhh !!! ) tot i ser possible monitoritzar a 720p mentre la càmera està gravant. La limitació dels 12 minuts en pla seqüència per culpa del FAT32 ha desaparegut i ja es poden manipular els controls d’àudio durant l’enregistrament.

Està prevista la seva distribució a finals del mes de març per un preu aproximat de 3499$.

Després de la tant esperada actualització, es confirma que Canon manté la seva gama Cinema EOS  ( Canon C300 ) com a únic sistema de gran tamany de sensor ( s’esperen nous models 4K cap a finals del 2012 ) per a acabats més cinematogràfics i deixa les DSLR com la Mark III per a usuaris amb menys capacitat econòmica.

Si eres fotógrafo y necesitas la tecnología y la precisión de la EOS-1DX en un cuerpo más ligero, menos robusto y duradero, sin velocidades altísimas y que cueste una tercera parte, esta es tu cámara” Julio Gómez referint-se a la nova 5d Mark III.

Més informació sobre la nova Canon 5d Mark III als blogs de Julio Gómez i Vincent Laforet.

 

  

Anuncis

One thought on “Canon 5d Mark III , ara sí…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: