The new iPad

Aquest és el nom per a l’evolució de l’iPad 2 d’Apple: The new iPad

Presentat ahir al Yerba Buena Center of the Arts de San Francisco per Tim Cook i companyia, la nova tablet d’Apple destaca per la seva pantalla Retina Display, el nou processador A5X, la càmera iSight de 5MP que grava full HD, memòria RAM d’1GB i un bon grapat de possibilitats inalàmbriques. “El nou iPad” arribarà a Espanya el 23 de març tot i que les reserves es poden començar a fer avui mateix. El preu de sortida és el mateix que per a l’anterior versió, 499$ pel model básic ( 16GB i WiFi ). En funció de la capacitat i de si disposa de connexió mòbil de quarta generació ( 4G ) el preu va en augment.

Una de les novetats més destacades és efectivament la possibilitat de connexió amb una xarxa de quarta generació, amb velocitats de baixada de fins a 72 Mbps ( superant a la majoria d’ADSLs ). Caldrà veure però com responen les operadores a l’hora de desplegar aquesta tecnologia. Pel que fa a la nova pantalla ( Retina Display ) és senzillament la millor pantalla per a dispositius mòbils creada fins ara. Amb una ressolució de 2048×1563 pixels ( en 9,7″ ), és a dir, més de 3MP o 264 ppp ( !!! ). Les aplicacions dissenyades fins ara s’escalaran fins a arribar a aquestes mides, les noves… poden ser espectculars. El nou processador, l’A5X disposa de quatre nuclis per a poder gestionar de forma eficient tots els píxels de la nova Retina Display i a més duplica la potència del chip gràfic més ràpid del moment l’NVidia Tegra 3. La nova càmera és equivalent a la de l’iPhone 4S pel que fa a arquitectura ( formada per 5 elements ) tot i tenir 3 MP menys, és a dir un total de 5MP. Permet gravar vídeo a 1080p amb estabilització d’imatge, reducció de soroll, infrarojos, etc. Apple també ha actualitzat la llista d’idiomes disponibles per al seu assistent de veu, Siri.

Com és posicionarà el nou iPad dins el mercat de les tablets aquest 2012? La següent taula comparativa elaborada desde Xataka demostra per exemple que l’Asus Pad Transformer Infinity és millor dispositiu sobre el paper però la nova Retina Display d’Apple marcarà la diferència. La companyia de Tim Cook compte amb el suport dels desenvolupadors de continguts, és a dir, que Apple renovarà ( de fet ja ha començat… ) les seves aplicacions natives i generarà més i millors continguts en una ressolució 1080p. L’eficiència del sistema iOS en detriment dels tablets amb Android ( més centrats en telefonia mòbil ) i el fet que aquests es resisteixin a rebaixar els seus preus com a factor desequilibrant, genera més confiança que mai en la marca de la poma. La competència d’Apple ha de recórrer encara un llarg camí per aquest 2012…

vídeo demostració d’Apple sobre The new iPad

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: