WWDC 2012 MacBook Pro Retina Display

El passat dilluns 11 de juny Apple va oferir a la ciutat de San Francisco una de les seves clàssiques Keynotes. En el marc del WWDC la companyia liderada per Tim Cook va presentar tres novetats: Mountain Lion, iOS 6 i una nova generació d’ordinadors portàtils batejada amb el nom de MacBook Pro Retina Display. Dies abans de la presentació s’especulava amb la possibilitat que es presentés també una actualització de l’ordinador insígnia d’Apple, el Mac Pro. Tant és així, que es va arribar a dir que la nova torre podria per fi tenir connectivitat Thunderbolt, USB 3.0, PCIe 3 i fins i tot un txassis completament renovat amb un disseny que permetés ser enracat. Després de la presentació i la conseqüent decepció molts dels usuaris “professionals” es van plantejar ( una vegada més… ) si la companyia de Cupertino havia decidit abandonar aquesta gama d’ordinadors en la seva cadena de producció i concentrar-se bàsicament en els seus dispositius móvils, màquines portàtils i iMacs.

Com si la decisió d’abandonar o aplaçar la renovació del Mac Pro no fos ja prou decepció, a la web d’Apple s’anunciava 24 hores després de la Keynote una inexistent actualització del Mac Pro amb l’etiqueta de NEW… Ràpidament el CEO d’Apple, Tim Cook, va sortir en escena per demanar disculpes per la confusió i va aprofitar per anunciar, arrel d’un suposat e-mail d’un usuari, que “estem treballant en algo realment excepcional de cara a l’any que ve” referint-se al Mac Pro.

Independentment de tot el debat generat, Apple va presentar un ordinador portàtil amb majúscules. El nou MacBook Pro té a hores d’ara la millor pantalla mai dissenyada per a un ordinador amb una ressolució de 2880 x 1880 pixels en un tamany ( diagonal ) de 15,4″ , això vol dir una densitat de 220 ppi… Si a més, afegim el fet que el gruix de la pantalla és un 25% més prima que el model anterior, és a dir, 18mm, estem parlant d’una màquina portàtil amb unes prestacions visuals increíbles per un pes aproximat de 2Kg.

La cosa no va quedar només en una renovación del display, algunes de les especificacions més interessants del nou MacBook Pro són aquestes:

  • Quad Core i5 o i7
  • Fins a 16Gb de RAM
  • Fins a 768Gb de memòria SSD
  • Autonomia de 7 hores
  • Ports: HDMI, USB 3.0 ( x2 ), Thunderbolt (x2 ) i slot SD
  • Tarjeta Gràfica GeForce GT 650M d’NVidia
  • Bluetooth 4
Lògicament, un augment de potència tant considerable en una màquina substancialment més reduïda comporta també una renovación en el procés d’enginyeria de l’ordinador. Entre altres coses, els ventiladors interns s’han redissenyat i ara són molt més silenciosos, la pantalla s’ha encavit dins l’estructura Unibody de l’ordinador i els altaveus són de més qualitat.
El nou MBP Retina Display porta instal·lat OS X Lion, fins que arribi l’actualització de Mountain Lion, moment en el que els afortunats compradors del nou portàtil podran actualitzar el sistema operatiu de franc ( !!! ). Disponible desde ja, els preus tampoc han deixat indiferents: MBP retina display bàsic, amb processador Quad Core i7 a 2,3 GHz, 8Gb de RAM i 256Gb d’enmagatzemament en memòria d’estat sòlid per… 2.279e ( IVA inclós ). Recordar que la configuració és ampliable fins a velocitats de processador de 2,7GHz, 16Gb de RAM i capacitat de 768Gb. El fet que la tarjeta gràfica instal·lada sigui  NVidia obre les portes ( per fi… ) a la tecnologia Mercury Playback Engine d’Adobe ( tot i que el model 650M encara no està a la llista de models compatibles amb aquesta tecnologia s’espera que en breu s’actualitzi ).
En definitiva, una màquina d’altíssimes prestacions, que de ben segur serà el mirall per a la resta de fabricants durant el proper any. Serà aquesta la màquina professional d’Apple? Estarà Apple redefinint el concepte professional i la forma de treballar dins aquest sector? No hi ha dubte que estan capacitats per a fer-ho, molts ( entre els que m’hi incloc ) però encara no ens resignem a veure morir el Mac Pro, “torres más altas han caido…”
No us perdeu la Keynote!!!
Anuncis

One thought on “WWDC 2012 MacBook Pro Retina Display

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: